Semakan Tawaran Kursus Perguruan Lepasan SPM – Jun 2011

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Bagi yang telah sebelum ini menghadiri temuduga untuk KPLSPM 2011,  keputusan melanjutkan pelajaran ke KPLSPM telah diumumkan.

Pengumuman keputusan ini bermula pada 19 mei 2011 dan calon boleh menyemak keputusan serta tawarannya yang disediakan :

Klik Untuk Semak

Atau

Semakan

Anda diminta untuk memasukkan nombor kad pengenalan untuk semak.

Baca Juga :  Pengambilan Polis Diraja Malaysia PDRM 2018

Untuk maklumat lanjut sila rujuk iklan

Semoga berjaya !

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

11 COMMENTS

  1. Salam encik, tmpng tnya, bgaimana caranya bg graduan lepasan ijazah kejuruteraan yang berumur 26 thun menceburi bidang perguruan? Terima kasih.

  2. salam cikgu..saya ingin bertanya,saya lepasan diploma kejuruteraan mekanikal,skrg sy telah berkidmat dengan jabatan beruniform,boleh ke saya aply untuk menjadi guru atau pensyarah kejuruteraan,saya amat berminat tetapi tidak tahu cara hendak aply,saya sudah berumur 31thn masih bolehkah saya aply…kalau boleh bagaimanakah caranya?

    • salam, terima kasih sbb kunjung kat xpresi 🙂 untuk umur tu kalau lepasan spm iaitu KPLSPM ia nak maksima umur 20 tahun pada tarikh pemohonan. Tetapi jika sesuai dengan umur saudara ia tak boleh untuk jadi guru kecuali menjadi guru di pusat latihan UB tempat bertugas. Tetapi kebiasaannya bagi mereka yg mempunyai diploma perlu terlebih dahulu memohon ke ijazah pendidikan di mana2 universiti, barulah boleh ditempatkan. Ataupun sambung lagi ke pengajian master – PHD untuk jadi pensyarah. Hasil pengalaman sy, berdasarkan umur saudara/i dah lewat untuk menjadi guru, tetapi masih berpeluang untuk menjadi pensyarah. Cuma untuk menjadi pensyarah perlu sambung pengajian sekurangnya peringkat sarjana atau PHD. Persoalannya sekarang adakah UB tempat bertugas sekarang memberi kelepasan? itu perlu dapat kepastian dulu dengan UB saudara/i. untuk susun atur iktisas saudara boleh rujuk sini http://www.xpresi.org/apa-itu-sijil-diploma-ijazah-sarjana-dan-phd/ .

  3. salam…sy nak tanye, kali ni bagi kplspm takde major & minor ke? sy dpt bi utk skjc & sy just kene ajar bi aje ke sbg major sy?

    • Salam, BI tu sebagai major.dan kalau tak silap saya nanti kat sana kita akan diberi pilihan utk pilih minor plak..tapi pemilihan tu mengikut keputusan dan kelayakan SPM kita..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here