Semakan Tawaran PPISMP Calon Guru 2014 ( Gantian 2 )

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Untuk lepasan SPM baru-baru ini, ada satu lagi semakan keputusan dibuka untuk ke PPISMP Calon Guru untuk gantian ke dua. Untuk pengetahuan, selepas semakan PPISMP sebelum ini iaitu pada 17 jun 2014 terdapat tawaran gentian 1 dibuka iaitu pada 4 Julai 2014. Mungkin masih terdapat calon yang gagal melapor diri menyebabkan ambilan gentian ke 2 pula dibuka.

Untuk pengetahuan, semakan online akan dibuka bermula 25 Julai 2014 ( 12 Malam ) hingga 4 Ogogs 2014 ( isnin 10.00 pagi ) oleh itu ada peluang ke dua dibuka bagi mereka untuk melanjutkan pelajaran ke kursusu PPISMP iaitu Program Persediaan Ijazah Sarjana Muda Perguruan bagi Program Calon Guru Tajaan KPM Lulusan SPSM Ambilan Jun 2014.

Info Tambahan :  Permohonan Guru Sekolah Rendah PDPP 2024/2025

Bagaimana membuat semakan?

Untuk membuat semakan online, anda boleh mencuba menyemak melalui aplikasi yang disediakan ( Klik Sini ) masukkan no kad pengenalan dan kata laluan serta klik log masuk disebelah kiri atas aplikasi tersebut.

Diharapkan anda terpilih untuk calon Gantian 2 ini dan dapat meneruskan impian menjadi guru kelak. Semoga Berjaya.

One thought on “Semakan Tawaran PPISMP Calon Guru 2014 ( Gantian 2 )

  1. assalamualaikum,saya ingin brtnye bgaimne pule dengan ppismp bagi thun 2015?adekh terdpt sebrg rayuan bagi yg dh pgi ukcg dan termuduge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *