Senarai 402 Sekolah Masalah Disiplin dan Dadah

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Masalah Disiplin

Menurut sumber, KPM telah mengeluarkan senarai 402 buah sekolah yang mempunyai masalah Disiplin dan Penyalahgunaan Dadah. Senarai yang dikeluarkan adalah mengikut negeri serta setiap sekolah juga ditanda 1 dan 3. Sekolah bertanda 1 adalah sekolah yang mempunyai masalah disiplin dan tanda 3 mewakili masalah Disiplin dan Penyalahgunaan dadah.

Negeri paling tinggi disenaraikan adalah dari selangor iaitu 76 buah sekolah dengan 9 buah juga mempunyai isi penyalahgunaan dadah. Negeri  kedua ialah Johor dengan 63 (termasuk satu di Kategori 3), diikuti oleh Negeri Sembilan (40, dengan lima di Kategori 3), manakala Pulau Pinang dan Pahang berkongsi tempat keempat dengan 37 sekolah masing-masing.

Daripada 37 sekolah di Pulau Pinang, sembilan berada di Kategori 3, manakala Pahang mempunyai tujuh. Walaupun hanya mempunyai 22 sekolah di senarai hotspot, semua sekolah masalah di Kuala Lumpur diklasifikasikan sebagai isu dadah.

kategori 3 tinggi adalah Kelantan (12 daripada 31 sekolah hotspot). Putrajaya berada di bahagian bawah senarai dengan hanya dua sekolah yang dikenal pasti, manakala Labuan mempunyai tiga orang.

Semua sekolah yang dikenal pasti di Putrajaya dan Labuan berada di Kategori 1. Dalam senarai juga mendapati tidak ada sekolah dari Sabah.

Menurut sumber senarai itu disampaikan oleh kementerian semasa mesyuarat Jawatankuasa Tatatertib Pelajar pada bulan Jun, yang turut disertai oleh wakil dari polis, Persatuan Ibu Bapa dan Guru, dan badan bukan kerajaan. – Sumber

Senarai Sekolah Masalah Disiplin dan Dadah

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Teknik Jana Income RM 80- 500 Sehari dirumah( Maklumat Lanjut )
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x