Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Buat para pelajar di luar sana mesti menggunakan Google Scholar bagi tujuan mencari jurnal. Taip sahaja terus dapat carian yang diinginkan. Tetapi kadangkala tidak lah semudah yang disangka-sangka. Selalunya apa apa di fikiran kita yang di luar kotak itulah yang susah untuk jumpai tajuk jurnal untuk menyiapkan tugasan yang diberikan oleh pensyarah.

Post kali ini, kami akan menyenaraikan website atau laman sesawang yang berguna untuk anda apabila anda mencari jurnal atau tesis.

Info Tambahan :  mySPP: Cara Daftar dan Jawatan Kosong 2023

Academia.edu

Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis 1

Academia.edu adalah laman web rangkaian sosial komersil Amerika untuk ahli akademik. Laman web ini membolehkan penggunanya membuat profil, meng-upload kerja mereka, dan memilih kawasan yang menarik.

PQDT Open

Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis 2

PQDT Open menyediakan teks penuh disertasi akses terbuka dan tesis secara percuma. Penulis disertasi dan tesis ini telah memilih untuk menerbitkan sebagai akses terbuka dan membuat kajian mereka secara percuma di Web terbuka.

Open Access Theses and Dissertations: OATD

Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis 3

OATD bertujuan untuk menjadi sumber terbaik untuk mencari tesis dan dissertasi akses terbuka yang diterbitkan di seluruh dunia. Metadata (maklumat mengenai tesis) berasal dari lebih daripada 800 kolej, universiti, dan institusi penyelidikan.

Info Tambahan :  Pengeluaran KWSP: 17 Jenis Pengeluaran Yang Boleh Dilakukan

JSTOR

Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis 4

JSTOR Ppda asalnya mengandungi isu-isu jurnal akademik yang telah didigitkan semula, kini juga termasuk buku-buku dan sumber-sumber utama lain, dan isu jurnal terkini. Ia menyediakan carian teks penuh hampir 2,000 jurnal.

Microsoft Academic Research

Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis 5

Microsoft Academic Search adalah projek penyelidikan dan enjin carian akademik yang bersara pada tahun 2012. Ia dilancarkan semula pada tahun 2016 sebagai Microsoft Academic.

Virtual Learning Resources Centre

Senarai Website Untuk Mencari Jurnal Atau Tesis 6

Virtual Learning Resources Centre mempunyai beribu-ribu laman web akademik terbaik yang dipilih oleh para guru dan profesional perpustakaan di seluruh dunia, untuk memberikan kepada pelajar dan guru semasa, maklumat yang sah untuk sekolah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *