Sistem Permohonan UPU 2014

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
KPM

Adakah anda tahu? Bahawa permohonan UPU atau sistem permohonan UPU 2014 telah mula dibuka kini ?. Seperti sebelum ini kami telah maklumkan sejak bulan 11 tahun lepas bahawa permohonan UPU akan dibuka pada 20 Januari 2014. Oleh demikian, hari ini sistem permohonan UPU 2014 telahpun dibuka menerusi aplikasi permohonan dari Jabatan Pengajian Tinggi Kementerian Pelajaran Malaysia.

Beli no Unik ID @ pin dahulu

Suka diingatkan disini, untuk memohon perlulah terlebih dahulu membeli no unik ID di Bank Simpanan Nasional BSN berdekatan. Setelah membeli barulah boleh menggunakan no yang diberi nanti untuk akses ke sistem permohonan UPU.

Alamat permohonan online UPU

Untuk membuat permohonan perlulah ke Laman Rasmi UPU KPM ( Permohonan Online ) 2014. Anda dinasihatkan meneliti panduan yang disediakan serta memahami cara permohonan sebelum memohon. Selamat memohon, semoga permohonan anda Berjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

3 COMMENTS

  1. assalamualaikum, sistem permohonan IPT (UPU.MOHE.MY) ada masalah ke ?? kenapa saya xboleh akses ke laman sesawang tersebut?? saya sudah cuba berkali-kali lebih kurang seminggu, masih xada perubahan,, harap pihak berwajib menyelesaikan masalah ini dengan segera

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here