Sistem Permohonan UPU 2014

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Sistem Permohonan UPU 2014 1

KPM

Adakah anda tahu? Bahawa permohonan UPU atau sistem permohonan UPU 2014 telah mula dibuka kini ?. Seperti sebelum ini kami telah maklumkan sejak bulan 11 tahun lepas bahawa permohonan UPU akan dibuka pada 20 Januari 2014. Oleh demikian, hari ini sistem permohonan UPU 2014 telahpun dibuka menerusi aplikasi permohonan dari Jabatan Pengajian Tinggi Kementerian Pelajaran Malaysia.

Beli no Unik ID @ pin dahulu

Suka diingatkan disini, untuk memohon perlulah terlebih dahulu membeli no unik ID di Bank Simpanan Nasional BSN berdekatan. Setelah membeli barulah boleh menggunakan no yang diberi nanti untuk akses ke sistem permohonan UPU.

Info Tambahan :  Biasiswa Hadiah Latihan Persekutuan dan Sambilan 2022

Alamat permohonan online UPU

Untuk membuat permohonan perlulah ke Laman Rasmi UPU KPM ( Permohonan Online ) 2014. Anda dinasihatkan meneliti panduan yang disediakan serta memahami cara permohonan sebelum memohon. Selamat memohon, semoga permohonan anda Berjaya.

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
biede judith
biede judith
Guest
8 years ago

boleh lepas stpm 3 p atau 2 p masuk IPTA ?

Ijat
Ijat
Guest
8 years ago

assalamualaikum, sistem permohonan IPT (UPU.MOHE.MY) ada masalah ke ?? kenapa saya xboleh akses ke laman sesawang tersebut?? saya sudah cuba berkali-kali lebih kurang seminggu, masih xada perubahan,, harap pihak berwajib menyelesaikan masalah ini dengan segera

fiziesss
Admin
Reply to  Ijat
8 years ago

skrg dah berubah.. cuba rujuk http://upu.moe.gov.my/web/