Sistem Permohonan UPU 2014

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Sistem Permohonan UPU 2014 1
KPM

Adakah anda tahu? Bahawa permohonan UPU atau sistem permohonan UPU 2014 telah mula dibuka kini ?. Seperti sebelum ini kami telah maklumkan sejak bulan 11 tahun lepas bahawa permohonan UPU akan dibuka pada 20 Januari 2014. Oleh demikian, hari ini sistem permohonan UPU 2014 telahpun dibuka menerusi aplikasi permohonan dari Jabatan Pengajian Tinggi Kementerian Pelajaran Malaysia.

Beli no Unik ID @ pin dahulu

Suka diingatkan disini, untuk memohon perlulah terlebih dahulu membeli no unik ID di Bank Simpanan Nasional BSN berdekatan. Setelah membeli barulah boleh menggunakan no yang diberi nanti untuk akses ke sistem permohonan UPU.

Info Tambahan :  Starlink Malaysia: 2 Pelan dan Harga Langganan

Alamat permohonan online UPU

Untuk membuat permohonan perlulah ke Laman Rasmi UPU KPM ( Permohonan Online ) 2014. Anda dinasihatkan meneliti panduan yang disediakan serta memahami cara permohonan sebelum memohon. Selamat memohon, semoga permohonan anda Berjaya.

3 thoughts on “Sistem Permohonan UPU 2014”

  1. assalamualaikum, sistem permohonan IPT (UPU.MOHE.MY) ada masalah ke ?? kenapa saya xboleh akses ke laman sesawang tersebut?? saya sudah cuba berkali-kali lebih kurang seminggu, masih xada perubahan,, harap pihak berwajib menyelesaikan masalah ini dengan segera

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top