Smartphone Percuma dan Data 4G untuk Guru

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Satu pengkhabaran yang agak menarik untuk dikongsi, guru-guru di Selangor dan Kuala Lumpur merupakan yang terawal menerima Smartphone dari Kementerian  Pendidikan Malaysia KPM berserta Data Internet percuma 4G setiap bulan. Menurut sumber, ia salah satu inisiatif kerajaan bagi memudahkah urusan warga pendidik dalam mengakses online dan vle frog.

Pemberian di Sarawak
Pemberian di Sarawak
Jadual Agihan Di Selangor
Jadual Agihan Di Selangor

Pemberian Smartphone ini juga akan diperluaskan ke negeri –negeri lain mengikut berperingkat bagi memberi kemudahan kepada guru.

Smartphone
Smartphone

Jika mengikut sebelumnya seperti pemberian di Sarawak, smartphone ini didatangkan spesifikasi yang berpatutan iaitu prosessor 1.0Ghz Quad-core, memory 1 GB, Rauanagn simpanan  8 GB dengan menggunakan sistem operasi Android 5.1.1. Smartphone ini juga mepunyai 2 kamera depan dan belakang  iaitu 8MP belakang dan 2 MP depan.

Kemudahan Data 4G juga boleh membantu guru mengakses internet dengan baik dan ianya bakal membantu guru melakukan kerja-kerja online. Sumber : forum lowyat

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of