Soalan dan Skema Percubaan SPM 2012 SBP

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Soalan dan Skema Percubaan SPM 2012 SBP 1
Soalan Percubaan SBP

Soalan dibawah sebagai soalan ramalan dan percubaan SPM SBP untuk tahun 2012, Soalan disertakan sekali dengan skema jawapan untuk percubaan SPM Sekolah berasrama penuh tahun 2012. Ada pelawat yang bertanya inginkan soalan ramalan, sebenarnya tidaklah ramalan. Soalan yang disediakan adalah soalan percubaan sahaja yang mana ianya digunapakai dalam peperiksaan percubaan sekolah Berasrama Penuh SBP.

Walaubagaimanapun jika difikirkan logik, pastinya soalan percubaan dibuat untuk memberikan input perkara atau maklumat yang membantu calon untuk cemerlang dalam SPM yang bakal ditempuhi. Kemungkinan ada soalan yang bertepatan dan mungkin juga tidak. Langkah yang lebih selamat adalah calon perlu mendapatkan banyak soalan dari negeri-negeri lain dan menganalisa soalan dari topik mana yang paling kerap dikeluarkan dalam percubaan baru-baru ini. Hal ini kerana, pembuat soalan kebiasaanya pandai menganalisa dan pandai untuk mengagak soalan yang akan keluar SPM nanti. Khas untuk ahli xpresi dibawah disediakan soalan mengikut subjek beserta skema dari Sekolah Berasrama Penuh 2012 :

[like_to_read]

Klik pada kertas dan skema untuk muat turun

Subjek Soalan Skema
Bahasa Melayu BM Skema
Bahasa Inggeris BI Skema
Pend. Islam PI Skema
Matematik Math Skema
Sejarah SEJ Skema
Matematik Tambahan Add Math Skema
Prinsip Perakaunan PP Skema
Fizik Fizik Skema
Kimia Kimia Skema
Biologi Biologi Skema

Kebanyakan soalan adalah dalam bentuk pdf dimana komputer perlu mempunyai Adobe reader.

Sumber : MySchoolChildren

[/like_to_read]

Dengan perkongsian soalan dan skema percubaan SPM SBP tahun 2012 ini diharapkan membantu sedikit sebanyak pelawat dalam menempuh peperiksaan SPM nanti. Selamat berjuang dan selamat berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *