Tarikh dan Cara Rayuan UPU 2015 Lepasan SPM/ Setaraf

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
KPM

KPM

Setelah keputusan UPU dikeluarkan ramai yang tertanya bila tarikh rayuan dan bagaimana cara rayuan UPU 2015 untuk lepasan SPM/ setaraf. Melalui pilihan pertanyaan dari email kami, minggu ini ingin kami menjawab persoalan dari beberapa soalan terpilih dari email pertanyaan kami. Untuk minggu ini berkaitan rayuan UPU yang kebanyakannya binggung bagaimana ingin membuat rayuan, bila boleh buat rayuan dan dimana alamat web untuk membuat rayuan :

Assalamualaikum, minta admin respon..sy lepasan SPM 2014. kenape xde rayuan kali ni? sy xberjaya ditawarkan UPU. Adakah tahun ni xdibuka rayuan? Kalau ada boleh bagi link? Tq xpresi..semoga sudi reply

Jika mengikut pertanyaan diatas, mungkin calon tidak melihat dengan betul dimana pegumuman/ maklumat berkaitan  rayuan yang telah disertakan semasa membuat semakan UPU. Rayuan untuk UPU tetap dibuka tahun ini Cuma permohonan rayuan masih lagi belum dibuka ketika semakan dibuka sebelum ini.

Info Tambahan :  Asasi Vs Matrikulasi 2.0

Tarikh rayuan UPU 2015

Untuk pengetahuan, rayuan UPU akan dibuka pada 15 Mei 2015 jam 12.00 tengah hari sehingga 25 Mei 2015.

Mungkin ada yang tertanya “ kenapa tidak buka rayuan serentak dengan semakan keputusan UPU sebelum ini? “ Untuk pengetahuan, rayuan lambat sedikit dibuka bagi tujuan menyeragamkan rayuan dengan Keputusan Kemasukan Ke Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti & ILKA.

Keputusan Kemasukan Ke Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti & ILKA akan diumumkan pada 15 Mei 2015 jam 12.00 tengah hari. Selepas itu rayuan barulah akan dibuka.

Rayuan UPU 2015

Untuk membuat rayuan, pastikan anda adalah calon yang gagal mendapat sebarang tawaran semasa semakan terbaru sebelum ini.

Info Tambahan :  Temuduga Kerajaan : 5 Faktor Penyebab Gagal Dalam Temuduga

Rayuan boleh dibuat pada 15 Mei 2015 di alamat https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu_2015/

Rayuan disediakan juga kepada rayuan untuk Politeknik Premier dan Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti & ILKA.

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
Guest
6 years ago

assalamualaikum nak tanya klu nak buat rayuan direct ke IPTA terebut prlu ka membuat surat rayuan atau cuma maklumat peribadi dn slip SPM atau kdua2 nya skali?

fiziesss
Admin
Reply to  Johan
6 years ago

Waalaikumussalam, kalau nak berurusan lebih baik kita punyai surat rayuan, barulah ia lebih mendapat perhatian perkara penting.

Nur afiqah
Nur afiqah
Guest
7 years ago

Salam sy nk tanya . . Ada x third intake ?

fiziesss
Admin
Reply to  Nur afiqah
7 years ago

Salam, xade..UPU ni dia ada ambilan kedua je..boleh hubungi istitusi yg diminati, mungkin masih dipertimbangkan..