Tarikh dan Cara Rayuan UPU 2015 Lepasan SPM/ Setaraf

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
KPM
KPM

Setelah keputusan UPU dikeluarkan ramai yang tertanya bila tarikh rayuan dan bagaimana cara rayuan UPU 2015 untuk lepasan SPM/ setaraf. Melalui pilihan pertanyaan dari email kami, minggu ini ingin kami menjawab persoalan dari beberapa soalan terpilih dari email pertanyaan kami. Untuk minggu ini berkaitan rayuan UPU yang kebanyakannya binggung bagaimana ingin membuat rayuan, bila boleh buat rayuan dan dimana alamat web untuk membuat rayuan :

Assalamualaikum, minta admin respon..sy lepasan SPM 2014. kenape xde rayuan kali ni? sy xberjaya ditawarkan UPU. Adakah tahun ni xdibuka rayuan? Kalau ada boleh bagi link? Tq xpresi..semoga sudi reply

Jika mengikut pertanyaan diatas, mungkin calon tidak melihat dengan betul dimana pegumuman/ maklumat berkaitan  rayuan yang telah disertakan semasa membuat semakan UPU. Rayuan untuk UPU tetap dibuka tahun ini Cuma permohonan rayuan masih lagi belum dibuka ketika semakan dibuka sebelum ini.

Tarikh rayuan UPU 2015

Untuk pengetahuan, rayuan UPU akan dibuka pada 15 Mei 2015 jam 12.00 tengah hari sehingga 25 Mei 2015.

Mungkin ada yang tertanya “ kenapa tidak buka rayuan serentak dengan semakan keputusan UPU sebelum ini? “ Untuk pengetahuan, rayuan lambat sedikit dibuka bagi tujuan menyeragamkan rayuan dengan Keputusan Kemasukan Ke Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti & ILKA.

Keputusan Kemasukan Ke Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti & ILKA akan diumumkan pada 15 Mei 2015 jam 12.00 tengah hari. Selepas itu rayuan barulah akan dibuka.

Rayuan UPU 2015

Untuk membuat rayuan, pastikan anda adalah calon yang gagal mendapat sebarang tawaran semasa semakan terbaru sebelum ini.

Rayuan boleh dibuat pada 15 Mei 2015 di alamat https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu_2015/

Rayuan disediakan juga kepada rayuan untuk Politeknik Premier dan Politeknik Konvensional/ METrO, Kolej Komuniti & ILKA.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

4 COMMENTS

  1. assalamualaikum nak tanya klu nak buat rayuan direct ke IPTA terebut prlu ka membuat surat rayuan atau cuma maklumat peribadi dn slip SPM atau kdua2 nya skali?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here