Tarikh Keputusan Matrikulasi 2013

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print
KPM

Info ringkas ini bagi memaklumkan keputusan matrikulasi  akan mula boleh disemak tidak lama lagi. Semakan keputusan Matrikulasi akan mula boleh disemak pada 25 April ini bagi pemohon lepasan SPM 2012 yang membuat permohonan sebelum tarikh tutup 10 Oktober 2012 sebelum ini. Untuk membuat semakan, link semakan online akan diupdate di portal rasmi kementerian pelajaran menjelang 25 April ini.

Keputusan Matrikulasi 25 April 2013

Semakan dan penerimaan ke matrikulasi ini adalah bagi kemasukan mengikuti program Matrikulasi bagi sesi 2013/2014. Setelah menyemak, calon yang berjaya perlu mencetak sendiri surat tawaran, panduan pendaftran, dokumen peribadipelajar dan borang perjanjian pelajar ( dua salinan )

Untuk makluman, tarikh pendaftaran kolej matrikulasi ialah pada :

  • Kolej Matrikulasi Labuan – 19 Mei
  • Kolej Matrikulasi Sarawak – 26 Mei
  • Kolej Matrikulasi  seluruh semenanjung – 27 Mei

Sekiranya tidak berjaya, pelajar boleh membuat rayuan terus di laman web bekenaan mulai 25 April hingga 9 Mei. Diharapkan permohonan anda akan diterima dan merupakan situasi yang baru dalam proses menuntut ilmu yang lebih membina.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here