Tarikh Keputusan SPM dan STPM 2012/2013

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

KPM

Ramai yang bertanya bila keputusan SPM dan STPM akan keluar? Tarikh keputusan SPM dan STPM tahun 2012/2013 ini menjadi tanda tanya selagi belum ada kenyataan rasmi bekenaanya. Pihak kami lebih mengutamakan maklumat sahih berbanding hanya menyebarkan sekadar khabar angin. Oleh demikian dari pihak kami kali ini hanya boleh memberikan tarikh berdasarkan pemberi maklumat kami. Mungkin tersebar di blog-blog tarikh keputusan SPM dan STPM, mungkin ada tarikh yang betul dan ada juga menyimpang. Keputusan SPM dan STPM tahun ini akan keluar berdekatan tarikhnya.

Tarikh Keputusan SPM 2012

Untuk tarikh keputusan SPM, ia akan keluar minggu hadapan. Hal ini kerana menurut pemberi maklumat kami satu Mesyuarat pasca keputusan SPM 2012 akan diadakan pada 17-19 mac 2013 di salah sebuah hotel terkemuka. Oleh demikian, keputusan SPM akan keluar sekitar 20Mac 2013. Tarikh sebenar akan dimaklumkan secara rasmi oleh KPM nanti.

Tarikh Keputusan STPM 2012

Untuk tarikh keputusan STPM 2012 pula juga akan keluar minggu hadapan. Dijangka keputusan akan dikeluarkan pada 18 Mac 2013. Hal ini kerana satu perjumpaan/mesyuarat Penyerahan Keputusan Peperiksaan STPM 2012 kepada Pejabat Pelajaran Daerah PPD masing-masing pada 17 Mac 2013 ini. Oleh demikian, keputusan boleh diambil pada keesokanya. Tarikh sebenar akan dimaklumkan secara rasmi KPM.

Sekiranya tarikh sebenar dikeluarkan nanti pelajar boleh mengambil keputusan di sekolah masing-masing bermula pukul 10 pagi. Selain itu semakan secara SMS juga dibuka pada tarikh keluar keputusan tersebut dengan menaip :

Semakan SMS SPM

SPM <Nombor KP> <Nombor Giliran> dan hantar ke 15888.

Semakan SMS STPM

STPM jarak RESULT jarak NO. KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888

Diharapkan pelajar dapat bersabar dan kesempatan ini jangan lupa untuk terus berdoa dan berbuat baik. Tarikh sebenar akan dikeluarkan sendiri oleh KPM secara rasmi dan pihak kami akan update terkini tarikh muktamad keputusan SPM dan STPM nanti.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x