Tarikh Keputusan Temuduga PISMP 2013

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Tarikh Keputusan Temuduga PISMP 2013 1
KPM

Bagi calon yang memohon dan berminat mengikuti PISMP atau dikenali sebagai Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan kepujian untuk kemasukan 2013 ini. Keputusan temuduga akan mula boleh disemak pada bulan Mei ini.

Semakan panggilan temuduga akan mula dibuka pada 6 Mei 2013 ini di Portal Rasmi Kementerian Pelajaran KPM di alamat http://www.moe.gov.my . Seperti sebelumnya, sebagai salah satu kelayakan dan tapisan yang betul-betul layak calon akan diminta untuk menghadiri temuduga bagi melihat ciri-ciri peribadi serta perwatakan dan pengetahuan calon sebagai persediaan menjadi seorang pendidik.

Semakan Panggilan Temuduga 6 Mei 2013 ( isnin )

Sekiranya calon berjaya dalam sesi temuduga yang dilalui, calon akan dipanggil untuk melaporkan diri di Institusi – institusi perguruan yang ditetapkan. Sekiranya diterima sebagai penuntut perguruan seharusnya peluang yang diberikan perlu digunakan dengan sebaiknya kerana permohonan perguruan ini merupakan pilihan popular kerana ia dikatakan menjamin masa depan. Walaubagaimanapun sebenarnya ia bergantung kepada usaha dan kesungguhan seseorang apabila berada dalam bidang pendidikan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *