Tarikh Keputusan Temuduga PISMP 2013

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print
KPM

Bagi calon yang memohon dan berminat mengikuti PISMP atau dikenali sebagai Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan kepujian untuk kemasukan 2013 ini. Keputusan temuduga akan mula boleh disemak pada bulan Mei ini.

Semakan panggilan temuduga akan mula dibuka pada 6 Mei 2013 ini di Portal Rasmi Kementerian Pelajaran KPM di alamat http://www.moe.gov.my . Seperti sebelumnya, sebagai salah satu kelayakan dan tapisan yang betul-betul layak calon akan diminta untuk menghadiri temuduga bagi melihat ciri-ciri peribadi serta perwatakan dan pengetahuan calon sebagai persediaan menjadi seorang pendidik.

Semakan Panggilan Temuduga 6 Mei 2013 ( isnin )

Sekiranya calon berjaya dalam sesi temuduga yang dilalui, calon akan dipanggil untuk melaporkan diri di Institusi – institusi perguruan yang ditetapkan. Sekiranya diterima sebagai penuntut perguruan seharusnya peluang yang diberikan perlu digunakan dengan sebaiknya kerana permohonan perguruan ini merupakan pilihan popular kerana ia dikatakan menjamin masa depan. Walaubagaimanapun sebenarnya ia bergantung kepada usaha dan kesungguhan seseorang apabila berada dalam bidang pendidikan ini.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here