Tarikh Keputusan UPU lepasan STPM/ setaraf 2014/ 2015

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Akhirnya tarikh keputusan UPU bagi lepasan STPM/ setaraf telah dikeluarkan oleh pihak UPU, tarikh sebelum ini 3 Ogos telah ditunda pada tarikh baru dan maklumat terbaru, pihak UPU telah mengeluarkan tidak lama lagi keputusan UPU lepasan STPM/ setaraf akan mula dibuka semakan online.

Untuk pengetahuan, keputusan UPU untuk kemasukan IPTA bagi lepasan STPM/ setaraf akan mula boleh disemak melalui SMS atau online bermula 12 Ogos 2014. Oleh itu, pelajar STPM/ setaraf yang sebelum  ini ada membuat permohonan bolehlah mula membuat semakan di Laman Rasmi UPU bagi mengetahui institusi pendidikan tinggi yang berjaya dimohon sebelum ini.

Keputusan UPU Lepasan STPM/ Setaraf : 12 Ogos 2014

Keputusan nanti merupakan satu anjakan baru dalam dunia pendidikan masing-masing dengan situasi yang baru pastinya mencabar dan juga menyeronokkan. Kenangan di Universiti adalah kenangan yang manis patut anda semua tempuhi dengan penuh kesungguhan dan kebijaksanaan.

Info Tambahan :  Tips Cara Permohonan UPU 2024/2025

Bagi yang tidak berjaya nanti janganlah terus berduka kerana masih banyak lagi peluang untuk berjaya. Untuk berjaya  kerajinan adalah kunci utama bertemankan ilmu dan doa sentiasa. Semoga berjaya kelak.

4 thoughts on “Tarikh Keputusan UPU lepasan STPM/ setaraf 2014/ 2015

    1. Amboi siap nama lagi.. bila staff baca terus pass kat cikgu.. Asasi ni adalah satu program untuk persediaan mengambil ijazah. Kebanyakan universiti Awam mengambil keputusan untuk hanya mengambil lepasan SPM yang ” fresh ” ia bagi memudahkan urusan permohonan ke ijazah nanti serta umur yang selaras. Untuk IPTS cikgu tak pasti, mungkin ada tapi rasanya susah sikit nak dapat sebab lepasan SPM ” fresh ” tahun demi tahun makin bertambah dan memenuhi tempat.

  1. cikgu hafizi..kalau saya lepasan spm tahu 2012 boleh memohon untuk kemasukan program asasi tidak pada tahu 2015 ni?

    berapa had umur untuk masuk program asasi ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *