Tarikh Penting UPU Untuk Lepasan STPM/ Setaraf 2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Untuk lepasan STPM/ setaraf mungkin anda sedang menanti bilakah akan diumumkan keputusan UPU anda. Untuk lepasan SPM/ setaraf sudahpun berlalu dan kini giliran anda lepasan STPM/setaraf untuk melalui saat pengambilan ke IPTA dan institusi setaraf lain. Golongan STPM/ setaraf termasuk Lepasan Matrikulasi, diploma kini sedang menantikan keputusan permohonan UPU sebelum ini untuk diterima ke peringkat Ijazah Sarjana Muda di IPTA seluruh Malaysia.

Untuk memberikan ingatan kepada pelawat, kami sediakan tarikh penting untuk memudahkan perancangan anda.

[highlight]Ogos[/highlight]

  • Hebahan keputusan kemasukan STPM/Setaraf menerusi pengambilan UPU bagi sesi Akademik 2015/2016 – Minggu ke-2 Ogos 2015

[highlight]September[/highlight]

  • Pendaftaran Pelajar bagi kemasukan STPM/Setaraf melalui UPU bagi sesi Akademik 2015/2016 – 1 hingga 2 September 2015 (Tarikh pendaftaran adalah jangkaan sahaja, dan tertakluk kepada perubahan)
  • Hebahan keputusan rayuan kemasukan STPM/Setaraf menerusi pengambilan UPU bagi sesi Akademik 2015/2016 – 6 hingga 12 September 2015 (Tarikh hebahan adalah jangkaan sahaja, dan tertakluk kepada perubahan)
  • Pendaftaran Pelajar rayuan bagi kemasukan STPM/Setaraf melalui UPU bagi sesi Akademik 2015/2016 – 17 September 2015 (Tarikh pendaftaran adalah jangkaan sahaja, dan tertakluk kepada perubahan)

Bulan ogos dan bulan September ini merupakan tarikh penting bagi yang diterima ke IPTA, manakala pada minggu ke dua ogos ini adalah penentuan dalam penantian setelah berusaha sebelum ini. Semoga peringatan berkaitan tarikh penting ini dapat membantu perancangan anda dan memberikan sedikit informasi untuk tindakan anda.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of