Tarikh Permohonan Sekolah Berasrama Penuh SBP 2014

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
SBP

Kami ada menerima pertanyaan bekenaan permohonan online Sekolah Berasrama Penuh SBP untuk tahun 2014 akan datang. Mungkin ada pelawat yang bimbang takut terlepas permohonan seterusnya membuatkan merekan gagal untuk mendapatkan tempat di SBP seluruh Malaysia.

SBP atau Sekolah Berasrama Penuh merupakan sekolah pilihan sesetengah pelajar kerana inginkan lebih galakan dan situasi yang lebih positif untuk belajar kerana belajar dalam himpunan pelajar yang cemerlang serta kemudahan yang lebih baik memberikan satu galakan untuk pelajar lebih cemerlang dalam pelajaran. Walaubagaimanapun, tempat belajar bukanlah faktor utama kecemerlangan seseorang. Kecemerlangan juga bergantung kepada beberapa faktor lain seperti kesedaran diri, teknik dan kesungguhan.

Untuk pengetahuan, permohonan online ke Sekolah Berasrama Penuh akan dibuka bermula 1 September 2013 ( ahad ) sehingga 15 Oktober 2013 ( selasa ) di Laman Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia.

Oleh demikian, bagi yang ingin memohon bolehlah cuba ke laman rasmi KPM bermula esok 1 September 2013.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of