Tarikh Result SPM, Keputusan SPM 2011/2012

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Keputusan SPM 2011

Bagi calon SPM 2011, tarikh keputusan SPM ‘ Result SPM ‘ bagi tahun calon 2011 bakal diumumkan tidak lama lagi. Keputusan SPM ini jangkaanya akan diumukan pada bulan Mac 2012.

Tarikh keputusan diumumkan pula, jika menurut perancangan kalendar pengurusan Kementerian adalah pada 22 mac 2012 menurut Pegawai Kementerian Pelajaran.

Namun demikian, tarikh sebenar keputusan “ result SPM “ tahun 2011/2012 masih lagi kemungkinan mengalami perubahan kerana ia bergantung kepada kesediaan pengumuman serta ia perlu diputuskan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia. Kebiasaanya tarikh kalendar pengurusan dijadikan rujukan untuk membuat sebarang tindakan dalam jabatan.

Menurut Sumber mstar online ”  Keputusan SPM dijangka 22 Mac “ seramai 468,808 calon menduduki peperiksaan SPM di 3,533 pusat seluruh negara antara 14 November hingga 14 Disember tahun lalu.

Keputusan SPM, Result SPM 2011/2012 merupakan satu penantian yang penuh debaran kepada calon-calon SPM 2011 yang telah lama menunggu dan berusaha untuk mendapatkan keputusan terbaik bagi menyambung pengajian keperingkat lebih tinggi termasuk peringkat asasi ataupun diploma di Institut perguruan, IPTA, IPTS, ILKA, Politeknik mahupun Matrikulasi.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

2
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
QStaff1fadhilah othman Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
fadhilah othman
Guest
fadhilah othman

Adakah karnival pendidikan mara 2012 diadakan sebelum keputusan diumumkan?

QStaff1
Editor

Saya rasa..seperti tahun sebelumnya selepas keputusan diumumkan..