Tarikh-Tarikh Penting UPU, politeknik 2014/2015 Yang Wajib Anda Tahu

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
KPM

Dibawah ini adalah perkara-perkara dan tarikh penting untuk calon ketahui mengenai permohonan UPU atau yang lain. Tarikh penting ini perlu dimaklum supaya pelajar tidak ketinggalan dan boleh memohon atau bersedia dalam apa jua aspek dalam permohonan :

Terkini 12 Jan 2015 : Tarikh Mohon UPU, Pembelian Unik ID dan soalan penting berkaitan permohonan UPU 2015/2016 ( maklumat lanjut )

[highlight] Update 15 September 2014 : Keputusan Rayuan UPU 2014 Telah dibuka ( Maklumat Lanjut )[/highlight]

Terkini 10 /5/ 2014 : Semakan UPU Lepasan SPM 2013/ 2014 Telah DIBUKA ( Maklumat Lanjut )

Update 16 May 2014 : [highlight] Permohonan Rayuan UPU 2014 ( dibuka )[/highlight]

19/01/2014 :- Iklan permohonan upu dalam keratan akhbar

20/01/2014 :- Sistem permohonan upu lepasan spm,stpm setaraf dibuka

20/01/2014 :- Jualan no ID di seluruh BSN

09/03/2014 :- Iklan permohonan SPM,politeknik & Ilka, STPM & Diploma dan setaraf

7/04/2014 :- Permohonan tutup bagi sistem permohonan ke politeknik dan IPTA

14/04/2014 :- Semakan panggilan temuduga lepasan SPM dan setaraf

16/04/2014 :- Semakan panggilan temuduga lepasan SPM dan setaraf

14/04/2014 :- Tarikh akhir penghantaran salinan permohonan dan dokumen

16/04/2014 :- Semakan temuduga lepasan SPM ke politeknik/Institut kemahiran

16/04/2014 :- Tarikh temuduga lepasan SPM dan setaraf

28/04/2014 :- Tarikh temuduga lepasan SPM dan setaraf

18/04/2014 :- Temuduga ke politeknik/ Institut kemahiran lepasan spm setaraf

29/04/2014 :- Temuduga ke politeknik/Institut kemahiran lepasan spm setaraf

04/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan Ipta & politeknik premier lepasan spm

10/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan

04/05/2014 :- Hebahan keputusan Permohonan politeknik ILKA lepasan SPM

16/05/2014 :- Aplikasi e-rayuan dibuka kepada calon yg gagal ke IPTA ( dibuka )

25/05/2014 :- Pendaftaran Pelajar Baharu Asasi

02/06/2014 :- Pendaftaran pelajar baharu Diploma

03/06/2014 :- Permohonan Fasa 2 dibuka bgi lepasan matrikulasi

09/06/2014 :- Permohonan Fasa 2 dibuka bagi lepasan matrikulasi

08/06/2014 :- Hebahan keputusan rayuan lepasan SPM dan setaraf

14/06/2014 :- Hebahan keputusan rayuan lepasan SPM dan setaraf

16/06/2014 :- Temuduga program pendidikan oleh ipta ( STPM setaraf)

22/06/2014 :- Temuduga program pendidikan oleh ipta ( STPM setaraf)

Update  3/ 8/ 2014 : Tarikh keputusan IPTA lepasan STPM ( 12 Ogos 2014 )

12/08/2014 :- Hebahan keputusan Ipta lepasan STPM

12/08/2014 :- Aplikasi E-rayuan dibuka bgi calon yg gagal (STPM setaraf)

28/08/2014 :- Tarikh akhir penghantaran dokumen bgi calon yg ggal STPM setaraf

01/09/2014 :- Tarikh pendaftaran IPTA lepasan STPM setaraf

02/09/2014 :- Tarikh pendaftaran IPTA lepasan STPM setaraf

14/09/2014 :- Hebahan keputusan rayuan ke ipta lepasan stpm setaraf

20/09/2014 :- Hebahan Keputusan rayuan ke ipta lepasan stpm setaraf

17/09/2014 :- Pendaftaran pelajar rayuan ke IPTA lepasan STPM

Tertakhluk pada perubahan dari semasa ke semasa, semoga permohonan UPU, politeknik anda dipenuhi dan ia merupakan sesuatu yang menarik dan baru dalm pendidikan anda.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

58
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
42 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
44 Comment authors
Fatin SyamimikimiNurhaifa Iwana bt M. SallehNURUL SHAZANIE BINTI ZULKEFLAYsebastine Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Fatin Syamimi
Guest
Fatin Syamimi

Assalam and Hi,

Saya ingin bertanya tentang permohonan online UPU bagi pelajar lepasan SPM 2015. Saya telah terlepas tarikh tutup UPU (5 April 2016) untuk memohon kemasukan ke IPTA. Ada lagi tak permohonan UPU yang akan dibuka pada tahun ini (2016) atau saya perlu menunggu dan memohon di tahun hadapan (2017)? Mohon encik boleh jelaskan or bagi suggestions apa yang patut saya buat. Terima kasih atas kerjasama encik.

fiziesss
Admin

Wsalam, mcm mana bleh terlepas tu.. boleh masukkan email sebelah kanan web kami ini utk update terus ke email supaya tak ketinggalan..utk tahun ni dah xde.. tapi mungkin boleh menunggu ambilan kedua jika ada IPT yang buka..itupun kne terus mohon ke IPT tersebut.

kimi
Guest
kimi

Salam,tumpang tanya..2nd intake upu untuk lepasan spm 2014 bile ye ? mohon jawapan secepat mungkin,terima kasih.

NURUL SHAZANIE BINTI ZULKEFLAY
Guest

BOLEH SAYA TAHU TARIKH-TARIKH UPU DIKELUARKAN UNTUK SAYA DAFTAR 2015-2016. URGENT. TOLONG EMAIL PADA SAYA SECEPAT YANG MUNGKIN. TERIMA KASIH.

fiziesss
Admin

Maksudnya permohona tahun ni ke?..kalau tahun ni lambat lagi..hujung tahun ni baru keluar permohonanya..

Nurhaifa Iwana bt M. Salleh
Guest
Nurhaifa Iwana bt M. Salleh

Permohonan kemasukan ke Politeknik untuk akhir tahun ini bulan bila diiklankan nanti?

sebastine
Guest
sebastine

boleh sya tanya,bila keputusan permohonan UPU dikeluarkan ? ada yg mengatakan pada tarikh harini iaitu 14 april 2015 ? sila balas pada email saya – privacy deleted by admin –

lara raisyah khairina
Guest
lara raisyah khairina

salam, saya lepasan dip universiti malaysia pahang yang berhajat untuk sambung ijazah malangnya tidak mempunyai muet lagi . secara ringkasnya saya telah terlepas untuk sesi julai (faktor tarikh berlainan di sebuah blog) dan berhajat untuk mengambil muet sesi november ini . bagaimana jika saya ingin juga mencuba untuk memohon upu tahun ini ? adakah secara automatik akan ditolak application saya ? sekiranya terus ditolak tanpa muet , mengapa pihak upu/uni tidak freeze the grad procedure sahaja sekiranya masih tiada muet ketika itu?

Amelia Lee
Guest
Amelia Lee

Maaf menganggu. Bilakah keputusan UPU 2015 bagi UPSI dan Politeknik akan keluar?

ESSCADRIE
Guest
ESSCADRIE

Bila tarikh bli pin upu tutup ?? sebab saya mau bli pin upu satu lagi ..

fiziesss
Admin
shakirzufairi
Guest
shakirzufairi

Bila semakan dibuat ye?

sam
Guest
sam

boleh sya mohon upu 2014/15 tpi sya lepasan spm 2013/14

fiziesss
Admin
.D.
Guest
.D.

masa pegi beli pin tu kena bawa apa yee…….?

fiziesss
Admin

Bawa IC sebenar dan Duit

syazlyna
Guest
syazlyna

Salam, saya nak tanya. bile pembukaan pendaftaran upu untuk degree on 2015 ni?

fiziesss
Admin
wawa
Guest
wawa

Salam.sy pelajar diploma sem akhir..result sy akan keluar dlm bulan 6.boleh kah sy apply untuk pengambilan degree 2015 melalui upu? Tq.

fiziesss
Admin

Salam..wawa..utk kali ni utk SPM setaraf..cuba baca sini http://www.xpresi.org/permohonan-upu-2015-perkara-penting-yang-perlu-anda-tahu/

azie
Guest
azie

Tarikh permohonan degree di politeknik intake januari 2015 bila ye, mohon reply. Saya lepasan stpm ingin sambung ijazah di politeknik.

Aimi
Guest
Aimi

Dah lepas .. Syarat nya mmg utk dip lepasan poli sahaja..

hudaaz
Guest
hudaaz

salam. sy nk tnya. bila kemasukan ke ipta sec intake? macam mana nk mohon. sy lepasan matrikulasi. sy dpt tawaran ke uitm kota kinabalu tp sy tolak. terlalu jauh.

izati
Guest
izati

assalamualaikum.saya pelajar spm lepasan 2012.bolehkah saya memohon upu bagi mengambil diploma lagi ?

ATTIKAH
Guest

salam, saya lepasan stpm. spm saya dapat 4 kepujiaan je tapi mpm tawarkan saya masuk tingkatan saya tak ada merayu untuk masuk tingkatan 6 2012. STPM saya dapat 2.75 CGPA. dapat tak saya masuk U nanti. Hari tu ada pegawai Uitm kata saya kena ambil pra-diploma balik kalau nak masuk U. tolong bagi pencerahan sedikit kepada saya 🙁

wawa
Guest
wawa

Salam..betul ke sy ada dengar utk lepasan diploma takde intake kedua?

HAMBA ALLAH
Guest
HAMBA ALLAH

Salam, boleh ke tk kalau sy nk tunda pendaftaran ke u krn ade masalah kesihatan?

fiziesss
Admin

Salam, kne maklum kat U yang dapat tu, pastikan bawa sekali dokumen pengesahan doktor, rasanya boleh, atas budi bicara pihak U.

dalila
Guest
dalila

assalamualaikum..bila tarikh pemohonan upu fasa ke-2??

Khairul
Guest
Khairul

Kenapa ada dua tarikh yang berbeza untuk hebahan keputusan IPTA bagi lepasan STPM/Setaraf ?

nuremylia
Guest
nuremylia

saya telah terlepas pandang. saya ada dapat tawaran masuk ke politeknik akan tetapi saya tak checknya. baru baru ni sy ingin mohon utk kemasukan kedua saya dpt tahu sy dapat msuk tp tarikhnya dh lepas. sy ingin mohon yg lain tidak boleh kerana sy dh terima tawran tu tanpa lihat tarikhnya. jd mcm mana? sy cri laman untuk memohon tetapi tidak dpt mhon. kwn sy sama seperti sy ingin cuba nasib utk kemasukan kedua tp dpt memohon sprt biasa.

sidiq
Guest
sidiq

kena beli semula no pin upu..untuk kemasukan 2015 nanti

anis
Guest
anis

Boleh tak saya nak apply upsi utk fasa ke dua ? Lepasan matrik..

Muhammad Syarifuddin
Guest
Muhammad Syarifuddin

Assalamualaikum dan selamat sejahtera, boleh saya usulkan soalan? Bilakah pengambilan/permohonan fasa kedua UPU lepasan spm 2013?

clementine manjaji
Guest
clementine manjaji

Hello, saya lepasan diploma 2013 dan telah membuat permohonan upu untuk sambung degree, bilakah keputusan lepasan diploma setaraf diumumkan? Terima kasih

norbie
Guest
norbie

bilakah pendaftaran bagi pelajar lepasan SPM yg telah membuat rayuan ke ipta

Nadia
Guest
Nadia

salam saya nak tanya..adakah semua universiti memerlukan muet untuk apply degree? ini kerana saya lepasan diploma n result agak okay tapi belum mengambil muet..so macam mana ye saya nak apply dkt upu?kena tunggu ambik muet dulu bru apply ke sebab muet sesi november result kuar bulan 1 thn dpn..jd bila sy kena apply upu?mohon pencerahan kerana saya tak tahu nak buat macamana skrg hehe 🙂

shazwani shafei
Guest
shazwani shafei

Salam. sy lepasan stpm. ujian medsi tu hnya utk kemasukan ke upsi ke atau ke smua u?

Nurul Hidayah Anuar
Guest
Nurul Hidayah Anuar

As salam..pendaftaran rayuan lepasan spm ble?

Azlan
Guest
Azlan

Assalamualaikum, saya nak tanya, politeknik metro dan konvesional ada mengadakan kemasukan untuk second intake ke tidak ye?

masita
Guest
masita

Klau buat rayuan..bole tuka kos x