Tawaran Pelan Internet SPM / STPM 15GB RM20/bulan

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Pada tahun 2020, Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) mengumumkan lima inisiatif untuk membantu isi rumah B40 serta pelajar lepasan SPM dan STPM pada tahun 2021.

Dimaklumkan bahawa kerajaan akan bekerjasama dengan syarikat telekomunikasi melalui Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menyediakan pelbagai kemudahan untuk golongan ini.

Katanya, enam syarikat telekomunikasi termasuk Celcom, Digi, Maxis, U Mobile, Telekom Malaysia (TM) dan TIME akan menyediakan akses Wi-Fi percuma di kawasan awam 130 Program Perumahan Rakyat (PPR) terpilih di seluruh negara sehingga 2021 Pada akhir bulan April.

Menteri Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia mengatakan bahawa rancangan itu diharapkan dapat dimulai pada bulan Mac 2021 dan melibatkan peruntukan kredit telekomunikasi bernilai 180 ringgits setiap orang atau 15 ringgits sebulan, atau subsidi untuk menampung sebahagian dari kos pembelian perangkat pintar oleh Kumpulan B40.

Menteri KKMM itu menyatakan menyatakan bahawa kemudahan data 1 GB percuma akan diperluas sebelum bermulanya program subsidi Jaringan Peduli, yang sebelumnya telah berakhir pada 31 Disember.

Tawaran Pelan Internet SPM / STPM 15GB RM20/bulan

Antara syarikat telekomunikasi yang menawarkan tawaran internet kepada para pelajar:

1. Celcom

Tawaran Pelan Internet SPM / STPM 15GB RM20/bulan

Segala kuota yang tidak digunakan akan hilang apabila tamat tempoh sah, seperti yang dinyatakan dalam pemberitahuan T&C.

Pas Internet Bulanan SPM / STPM boleh didapati dari sekarang hingga 30 April. Maklumat lebih lanjut terdapat di laman web Celcom.

Menurut T&C, rancangan itu ditawarkan untuk pelajar SPM dan STPM yang lahir antara tahun 2001 hingga 2004, dan mempunyai barisan Celcom yang aktif sepanjang tempoh kempen. Untuk pelanggan sedia ada yang layak, anda akan menerima SMS dari Celcom mengenai kempen tersebut. Anda boleh melanggan Internet Pass 15 GB dengan harga RM20 / bulan di bawah bahagian Tawaran di Aplikasi Celcom Life, yang terdapat di Apple App Store, Google Play Store dan Huawei AppGallery.

Info Tambahan :  Starlink Malaysia: 2 Pelan dan Harga Langganan

Pas Internet Bulanan tersedia untuk pembelian di Kedai Dalam Talian, outlet Bluecube, atau mana-mana peniaga sah Celcom, dan akan bertahan selama 30 hari. Pengguna baru yang telah membeli Starter Pack akan menerima SMS dari Celcom sekiranya mereka layak. Sebaliknya, pelanggan Celcom yang ada boleh menggunakan aplikasi Celcom Life untuk melanggan rancangan tersebut di bahagian Tawaran ‘Offer’.

Pas Internet Khas SPM / STPM, yang sah selama 30 hari, tersedia untuk pelanggan prabayar Xpax baru dan sedia ada yang lahir antara tahun 2001 hingga 2004.

Menurut Soalan Lazimnya, pelanggan sedia ada yang layak untuk tawaran akan menerima SMS dengan arahan mengenai cara melanggan pas Internet, sementara pelanggan baru harus membeli pek permulaan dari Celcom. Namun mereka mungkin harus menunggu hingga empat hari bekerja untuk menerima SMS setelah pengaktifan pek berjaya.

Syarikat-syarikat telco lain

Selain Celcom, beberapa syarikat telekomunikasi lain juga menawarkan tawaran internet kepada para pelajar.

Pakej Data Khas SPM / STPM 2021 boleh dilanggan antara 6 Januari dan 30 April 2021 dari penyedia perkhidmatan mudah alih iaitu Celcom, Digi, Maxis dan U Mobile. Tawaran pakej khas TM dijangka tersedia mulai 11 Januari 2021. Pelajar boleh merujuk kepada penyedia perkhidmatan masing-masing untuk maklumat lebih lanjut.

2. Maxis-Hotlink

Hanya pelajar yang berkelayakan yang perlu mendaftar untuk pakej ini melalui halaman Aplikasi Hotlink! Anda boleh ketahui lebih lanjut, klik disini

3. Digi

Tawaran Pelan Internet SPM / STPM 15GB RM20/bulan

Pelajar yang ingin mendaftar untuk pakej ini mesti menggunakan aplikasi mudah alih MyDigi atau mendail * 116 #! Pengguna baru boleh mendaftar melalui pakej Digi Prepaid Next di kedai Digi, dan kemudian boleh mendaftarkan pakej tersebut! Untuk maklumat lanjutan berkaitan pakej Digi boleh klik disini

Info Tambahan :  Pemilihan Kerjaya yang Sesuai: 7 Panduan dan Petua

4. UMobile

Tawaran Pelan Internet SPM / STPM 15GB RM20/bulan

Pelajar yang berminat dan ingin mendaftar boleh membeli melalui MyUMobile atau UMB!

Melalui aplikasi mudah alih MyUMobile

  1. Log masuk ke akaun anda dan pilih “Add-ons”
  2. Kemudian klik “Pakej Data SPM / STPM”
  3. Klik Sahkan pembelian untuk mendaftar

Melalui aplikasi UMB

  1. Dail * 118 * 3 * 12 #
  2. Kemudian pilih Sahkan pembelian

Maklumat lanjut, boleh klik disini

Soalan Lazim:

Apakah Pakej Data Khas SPM / STPM 2021?

Pakej Data Khas SPM / STPM 2021 adalah inisiatif yang dicanangkan oleh YB Dato ‘Saifuddin Abdullah, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia bersama dengan SKMM dengan sokongan Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi iaitu Celcom Axiata Berhad (“Celcom”), Digi Telecommunications Sdn Bhd (” Digi ”), Maxis Berhad (“ Maxis ”), U Mobile Sdn Bhd (“ U Mobile ”) dan Telekom Malaysia Berhad (“ TM ”) untuk membantu calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) untuk membuat persiapan untuk peperiksaan mereka pada bulan April tahun ini. Pakej ini menawarkan Pelan Internet eksklusif dengan kuota data 15GB yang sah selama 30 hari, dengan harga RM20 yang berpatutan.

Siapa yang layak mendaftar untuk pakej data khas ini?

Oleh kerana peperiksaan ditetapkan ke suku pertama tahun ini kerana pandemik Covid-19, pelajar atau calon yang menduduki peperiksaan SPM dan STPM pada tahun 2021 layak untuk mendapat pakej khas itu. Pelajar boleh merujuk kepada penyedia perkhidmatan masing-masing untuk memeriksa kelayakan mereka untuk mendapatkan tawaran ini.

Apa yang berlaku dengan kuota data saya yang tidak digunakan selepas 30 April 2021?

Sekiranya anda melanggan pakej pada hari terakhir, iaitu pada 30 April 2021, anda akan dapat menggunakan kuota data anda sehingga akhir tempoh sah 30 hari. Selepas itu, pakej dan kuota data akan tamat. Pelajar boleh merujuk kepada penyedia perkhidmatan masing-masing untuk maklumat lebih lanjut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *