Tema Umum Mata Pelajaran Sejarah 3 – Calon Sekolah Dan Calon Persendirian Bagi Peperiksaan SPM 2013

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Semua calon SPM 2013, anda telah mengetahui tentang persediaan yang perlu dibuat untuk menduduki peperiksaan Sejarah Kertas 3. Oleh yang demikian, anda dikehendaki membaca dan meneliti tema umum berikut dan membuat persediaan awal sebelum hari peperiksaan supaya anda mempunyai jawapan yang lengkap dan membantu anda mendapat keputusan yang cemerlang kelak. Saya berharap semua pelajar di Malaysia mendapat informasi ini:

Tema UMUM: Malaysia dan Kerjasama Antarabangsa

Sejak mencapai kemerdekaan Malaysia telah menyertai dan bergerak aktif dalam pertubuhan serantau.

Semua calon boleh membuat rujukan daripada pelbagai sumber yang berkaitan dengan tema umum yang diberi sebagai persediaan menjawab soalan bagi tugasan spesifik dalam Sejarah 1249/3.

Makluman lanjut mengenai arahan dan tema umum bagi kertas peperiksaan Sejarah 3 (1249/3) boleh dimuat turun di portal rasmi Lembaga Peperiksaan di alamat www.moe.gov.my/lp bagi membuat persediaan sebelum peperiksaan bertulis SPM 2013 dilaksanakan pada bulan November ini. Bagi memudahkan anda untuk mendapatkan soalan penuh, anda boleh memuat turun di sini. Klik sini..

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of