Tips Cari kerja Habis Belajar

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Cari Kerja
Cari kerja

Bagaimana untuk dapat kerja selepas tamat belajar? Jika anda kini berada dihujung tahun pembelajaran anda wajib baca dan kongsikan kepada semua rakan-rakan anda dan jika anda baru habis belajar post ini khas untuk anda dan jika anda yang sudah lama graduate anda boleh cuba menggunakan tips-tips yang akan kami berikan dibawah.

Selepas Graduate

Jangan buang masa, segera minta original transkrip dan surat tamat belajar daripada universiti yang anda.

Kerja part-time untuk menampung kos kehidupan anda semasa mencari kerja tetap ini penting kerana kebanyakkan kerja tetap berada di kawasan-kawasan bandar yang memerlukan kos untuk anda. Contohnya peniaga nasi lemak anak dara beliau berhijrah ke selangor dan menjual nasi lemak sementara menunggu kerja tetap.

Info Tambahan :  Tingkatan Enam 2023: Permohonan Kemasukan dan Semakan Tawaran 2023

Kemaskan resume & cv, hal ini kerana resume dan CV perlulah terkini untuk memberi gambaran tentang anda yang sebenarnya.

Teknik Atau Cara Mohon Kerja

Mohon secara online banyak laman sesawang Cari kerja kosong Terkini secara Online yang menawarkan menawarkan peluang pekerjaan yang anda boleh mohon secara online jadi sebagai fresh graduate anda wajib tahu cara dan kenal pasti laman-laman web ini.

Sertai Karnival Kerjaya, karnival kerjaya memang sesuai untuk pencari kerjaya. Majlis yang dianjurlkan akan menghimpunkan pencari kerja dan bakal majikan yang dijalankan di seluruh negeri jadi  tekan follow page kami dan on notification dekat facebook jadi anda tidak akan terlepas mana-mana jobsfair yang akan diadakan dimalaysia.

Info Tambahan :  Kerja Remote: Panduan Lengkap dan 7 Platform Best

Mohon jawatan kosong di Surat Khabar, walaupun tak banyak tapi syarikat yang mengiklankan jawatan kosong di surat khabar betul-betul terdesak perlukan anda so start beli surat khabar yang banyak jawatan kosong seperti The Star atau metro dan lain-lain

Kami doakan kejayaan anda dan berharap anda dapat kongsikan kepada semua rakan-rakan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *